Φτιάχνοντας το δικό σας website, βήμα προς βήμα


Το να φτιάξετε το δικό σας website δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Υπάρχουν 3 βασικά βήματα :

Βήμα πρώτο : Εύρεση εταιρίας για τη φιλοξενία του site (Webhost)

Οταν κάποιος χρήστης συνδέεται με ενα δικτυακό τόπο (site) μέσω ενος browser (πχ Internet Explorer) το site στέλνεται στον broswer μας απο εναν webserver. Οι εταιρίες φιλοξενίας (webhosts) αναλαμβάνουν να κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. Νοικιάζουν τους webservers τους για να τοποθετήσετε εσεις το site σας και να είναι προσβάσιμο όλο το 24ωρο.
Όπως θα έχετε φυσικά φανταστεί η Rainhost Solutions είναι μία απο αυτές τις εταιρίες και ελπίζουμε να είμαστε οι μελλοντικοί συνεργάτες σας.

Βήμα δεύτερο : Κατοχύρωση Ονόματος (domain name)

Αυτό είναι ενα προαιρετικό βήμα, αλλα σίγουρα κάτι που οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν. Το domain name είναι το γνωστό σε όλους http://www.companyname.com που βλέπουμε παντού γύρω μας τα τελευταία χρόνια. Η χρήση ενος ονόματος (domain name) είναι η ταυτότητα του καθενός website, το χαρακτηρίζει μοναδικά και κανει την πρόσβαση ενος πιθανού επισκέπτη πιο εύκολη.

To domain σας θα είναι της μορφής http://www.tositemou.gr ή http://www.tositemou.com ή .net ή .org
Μπορείτε να αναζητήσετε το δικό σας domain name εδώ.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να κατοχυρώσετε το δικό σας domain name, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείσετε ενα όνομα της μορφής http://tositemou.rainhost.gr

Βήμα τρίτο : Δημιουργία και 'ανέβασμα' του site

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την δημιουργία του site σας, απο τη χρήση ενος εξειδικευμένου προγράμματος εώς τη χρήση ενος απλού επεξεργαστή κειμένου.
Εφόσον έχετε δημιουργήσει το site σας το επόμενο βήμα είναι το ανέβασμά του (upload) στον server.
Η διαδικασία γίνεται μέσω ενος FTP (File Transfer Protocol) προγράμματος που μπορείτε να βρείτε εδώ. Μετά το upload των αρχείων μπορείτε εσείς (αλλα και οποιοσδήποτε άλλος στο Internet) να έχει πρόσβαση και να δει το site σας μέσω ενος browser.

Ξεκινήστε λοιπόν και εσείς να φτιάξετε το δικό σας website ξεκινώντας με την εγγραφή σας σε κάποιο απο τα πακέτα μας, κάνοντας κλικ εδώ.

 
 
Εταιρικό προφίλ | Υπηρεσίες | Μεταπωλητές | Control panel | Παραγγελία | Υποστήριξη
Site map | Επικοινωνία
Copyright © 2002-2010 Rainhost Solutions
All rights reserved